Wëllkomm

Wëllkomm um Internetsite vun de Schoulen vu Mäertert a Waasserbëlleg. Hei fannt dir Informatiounen, Neiegkeeten, aktuell Aarbechten vun de Kanner an d'Bibliothéik.

Aktuell News | All News uweisen

7 500 €

03/04/2006

An 3 750 Ronnen hunn d'Schoulkanner vu Mäertert a Waasserbëlleg dës Suën erlaf an domatt d'Aktioun géint de Kriips a speziell d'Leukémie bei Kanner ënnerstetzt. Alle Läfer an hire Sponsoren e ganz décke MERCI.

Télévie zu Waasserbëlleg

27/03/2006

E Freideg, den 31. Mäerz, lafen d'Schoulkanner vu Mäertert a Waasserbëlleg e Cross zu Mäertert am Park an zu Waasserbëlleg bei der Gemeng. All Kand ka sech Sponsoren sichen, déi säi Lafe bezuelen. Eng Ronn kascht 2 €. Mir lafe vun 14 bis 16 Auer an hoffen sou en décke Bäitrag fir Télévie ze leeschten. Allen Elteren a Frënn soe mer e grousse MERCI.

Journée pédagogique

16/03/2006

Am 9. März trafen sich im Wasserbilliger Kulturzentrum alle Lehrkräfte der Gemeinde Mertert zu einer gemeinsamen "Journée pédagogique", die vom "Comité de Cogestion des Écoles de Mertert et de Wasserbillig" in Zusammenarbeit mit Herrn Pierre Reding, Schulinspektor des Sektors, organisiert wurde. Thema dieser pädagogischen Tagung waren Entwicklungsauffälligkeiten bei Vorschul- und Primärschulkindern.

Den Anfang der Tagung bildete ein Vortrag von Prof. Dr. Alfred Klaus von der pädagogischen Hochschule Heidelberg über die häufigsten Entwicklungsauffälligkeiten bei Kindern. Hierzu zählen motorische Auffälligkeiten, das Aufmerksamkeits-Defizit-Syndrom (ADS), Aggressivität und die Lese-Rechtschreib-Schwäche (LRS).

Nach dem Vortrag standen drei Workshops an, in denen die bereits angeschnittenen Entwicklungsaufälligkeiten vertieft und an konkreten Beispielen dargestellt wurden. Grundschullehrerin und Diplom-Pädagogin Dany Barthel, die selbst als Förderlehrerin in der Gemeinde Mertert tätig ist, leitete den Workshop zum Thema ADS. Nadine Welter vom "Service Ré-Éducatif Ambulatoire" (SREA) erläuterte in ihrem Workshop Möglichkeiten zur Arbeit mit Kindern, die an einer Lese-Rechtschreib-Schwäche leiden. Ein dritter Workshop fand unter der Leitung der Vorschullehrerin und Diplom-Motologin Marguerite Koppes statt. Hier wurden ausgewählte Übungen aus der Motopädagogik vorgestellt, deren spielerische Anwendung sich besonders für den Vorschulbereich eignet.

Basar 2006

31/01/2006

E Grupp vun Enseignanten organiséiert de 27. Mee zesumme mat hire Klassen en Indësche Basar am Centre Culturel.

Conveniat

04/10/2005

De leschte Samschdeg (den 1. Oktober) hate mer Klassen op Besuch, déi am 2. Schouljar nach Pionéier vun der "neier" Schoul zu Waasserbëlleg waren. Si waren nach am 1. Schouljar am Pavillon bei der aler Schoul a sinn du an dat neit Gebai am Centre Culturel geplënnert. Dofir hate si drop gehal, erëm eng Kéier d'Schoulbänken ze drécken a goufen vun de Léierpersounen aus hirem 1. Schouljar an der Schoul empfaang. Si konnten nach eng Kéier Aufsätz virliesen, déi si vrun 30 Jar geschriwwen haten, a goufe mat de Schwieregkeete vun der neier däitscher Schreifweis konfrontéiert.
Nom Éierewäin op der Geméng war et dann e gemittlechen Owend beim "Baron" zu Uesweller, fir deen et natierlech eng Freed war, fir seng fréier Matschüler ze kachen.
Vergiesst net: ¨klickt "Projeten" un, do fannt der ënner "Huelmes 75" an och "Huelmes 2" nach flott Lektür!

Éischt Zeréck

chevron_left
chevron_right

> zur Gesamtübersicht